شما این محصولات را انتخاب کرده اید

سبد خرید

شناسه پست: 3896
بازدید: 384




علم و پیشرفت



 / 



علم و فن آوری ایران


دستیابی به دانش فنی طراحی کامل گلخانه دریایی


با حمایت معاونت علمی و فناوری گلخانه‌های دریایی در کشور توسعه می‌یابد و امکان پرورش گیاهان در محیط‌های کنترل شده فراهم می‌شود.

دستیابی به دانش فنی طراحی کامل گلخانه دریایی

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کارگروه تخصصی توسعه فناوری‌های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط‌زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به دنبال توسعه فناوری‌های مرتبط با ایجاد و ساخت گلخانه‌های دریایی است.

گلخانه دریایی یک فناوری مطرح شده در زمینه توسعه کشاورزی در سواحل دریاها و اقیانوس‌ها است که از تلفیق چند فناوری در کنار یکدیگر به منظور افزایش بهره‌وری و کمک به حفظ محیط‌زیست مطرح است.

«نمک‌زدایی از آب دریا»، «مناسب‌سازی محیط داخل گلخانه با اقلیم‌های گرم و مرطوب»، «استفاده هم‌زمان از انرژی خورشید» و «بهره‌گیری از سیستم سرمایش مناسب» از جمله اهداف اولیه ارایه این طرح در دنیا بود.

در گلخانه دریایی با استفاده از آب دریا و انواع انرژی‌های تجدیدپذیر، امکان پرورش گیاهان در محیط‌های کنترل‌شده فراهم می‌شود. طی این فناوری، از آب شور دریاها در دو فرآیند استفاده می‌شود. نخست اینکه از آب دریا برای افزایش رطوبت و پایین آوردن دمای هوای داخل هوای گلخانه‌ها استفاده می‌شود. دوم اینکه آب دریا با استفاده از گرمایش خورشیدی بخار شده و پس از خنک‌سازی، آب شیرین به دست می‌آید که می‌تواند در خود گلخانه یا محیط اطراف آن استفاده شود.

طرح ساخت این نوع گلخانه در مناطق ساحلی گرمسیری در راستای شدت گرفتن بحران آب در جهان ارائه شده است. نوار ساحلی طولانی در شمال و جنوب کشور نیز فرصتی را فراهم کرده است تا با استفاده از آب دریا به عنوان منبع تامین آب و انرژی برای کشت محصولات گلخانه‌ای استفاده کرد.

در حال حاضر با تکیه بر توان محققان، فناوران و پژوهشگران داخلی در قالب یک کنسرسیوم متشکل از بخش‌های دولتی و خصوصی، بومی‌سازی این فناوری در دستور کار قرار گرفته و ضمن تدوین دانش فنی طراحی گلخانه‌های دریایی اجرای دو پایلوت در استان‌های بوشهر و سیستان و بلوچستان در دست اقدام است.

اجرای این طرح به «تدوین دانش فنی طراحی کامل گلخانه دریایی برای اقلیم‌های متفاوت کشور»، «طراحی و ساخت هوا به هوا برای تولید آب شیرین مورد نیاز گلخانه از طریق رطوبت‌ده و رطوبت گیری آب دریا»، «تامین انرژی از طریق منابع تجدیدپذیر به‌ویژه انرژی خورشیدی»، «افزایش رطوبت و کاهش دمای گلخانه با استفاده جریان آب دریا» و «توسعه روش‌های نوین کشت گلخانه‌ای در سواحل» می انجامد.

 

انتهای پیام/


نویسنده

حسین اسدالهی
وبمستر و دارای 15 سال تجربه راه اندازی وبسایت های معتبر